Politika privatnosti Patrola.ba

POSLJEDNJE AŽURIRANJE: 15. AUGUST. 2023

Origin d.o.o. posvećuje veliku važnost zaštiti ličnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje Origin d.o.o. obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše internet stranice. Obrada ličnih podataka temelji se na jednoj od zakonitih osnova obrade.

Naše usluge ponekad sadrže linkove na usluge drugih kompanija. Te kompanije imaju vlastita pravila ozaštiti privatnosti i korištenju kolačića, stoga imajte na umu da će informacije koje na taj način dajete, biti regulirane njihovim pravilima. Svakako provjerite i njihova pravila o zaštiti privatnosti, kako biste znali kako će upotrebljavati vaše podatke

Mi smo veoma predani čuvanju informacija o vama. Naš tim poduzima sve razumne napore kako bismo brinuli o vašoj informacijskoj sigurnosti i privatnosti. Istodobno, nijedna usluga odnosno razmjena informacija putem Interneta nije potpuno sigurna. To je razlog zbog kojeg ne možemo jamčiti sigurnost svih osobnih podataka koje dostavite (naročito dok su ti podaci još u tranzitu), zbog čegaje važno da razumijete da učitavanje takvih podataka vršite na vlastitu odgovornost. Ako imate razloga misliti da su vaš korisnički račun ili ličnih podaci izloženi riziku, na primjer ako je netko mogao saznati vašu lozinku,odmah nam se javite, putem mail adrese info@patrola.ba.

Kontrolor podataka je društvo Origin d.o.o. Sarajevo, Kolodvorska 5, 71000 Sarajevo.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, adrese,e-maila ili poštanske adrese i dr.).

Origin d.o.o.ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada ste nam ih Vi izričito učinili dostupnima (npr. prilikom registracije i kreiranja naloga), čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

Korištenje i otkrivanje odnosno prijenos osobnih podataka

Origin d.o.o. koristit će Vaše osobne podatke zapotrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize preferenci te dostave općih i individualiziranih ponuda, s ciljem da Vam se omogući pristup posebnim informacijama te za potrebe komunikacije s Vama. Obavještavamo Vas daje moguće da Vaše osobne podatke učinimo dostupnima i drugim društvima unutar Origin d.o.o. i klijentima, a sve s ciljem ispunjenja svrhe za koju su navedeni osobni podaci prikupljeni. Također, Origin d.o.o. savjetuje svim roditeljima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu. Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 14 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati da li se odnose na osobe mlađe od 14 godina. Savjetujemo svim roditeljima da poduče osobe mlađe od 14godina o tome kako sigurno i odgovorno postupati s ličnim podacima na internetu.

Politika vezana uz korištenje i pohranjivanje Kolačića (HTTPcookies)

Naše internet stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku,što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje Vašega računala prilikom sljedećeg posjeta stranice Patrola.ba. Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići,IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatkeo pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu. Kolačići koji sepohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svihznačajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogubiti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakonposjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tokom posjeta stranici.

Kolačićima trećih strana Origin d.o.o. se koristi za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebenaše internet stranice. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo uanonimnom i masovnom obliku. Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste sagalasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ilitrajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite. Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internet stranice te sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje naše internet stranica ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Sigurnost

Origin d.o.o. ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost ličnih podataka te usklađenost s važećim propisima ozaštiti podataka (poput Opšte uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbiopšte uredbe o zaštiti podataka i dr.). Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Naši zaposlenici obavezni su poštivati povjerljivost Vaših podataka i pridržavati se opštih akata Origin d.o.o. Također, Origin d.o.o. koristi najsuvremenije tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi osiguralo sigurnost Vaših ličnih podataka.

Patrola.ba ne snosi nikakvu odgovornost za sadržaj prijava ili drugih informacija koje su kreirali korisnici. Ne preuzimamo nikakvu zakonsku odgovornost za sadržaj koji postave korisnici. Korisnici su odgovorni za sve sadržaje koje objave na našoj web stranici ili putem naših usluga.

Patrola.ba ne kreira sopstveni sadržaj i prijave već se oslanja na one koje su kreirali naši korisnici. Mi smo platforma koja pruža mogućnost korisnicima da objave svoje prijave i druge informacije, ali ne snosimo odgovornost za tačnost, potpunost ili kvalitet sadržaja koji su kreirali korisnici.

Rok pohranjivanja

Pohranjujemo Vaše podatke do isteka roka od 3 godine računajući od isteka ugovornog odnosa,osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok pohranjivanja. Vaši podaci se u svrhe izravnog marketinga na temelju legitimnog interesa koriste do isteka roka od 3 godine računajući od isteka ugovornog odnosa, a kod podataka korisnika 3 godine nakon prikupljanja istih, osim onih podataka zakoje važeći propisi propisuju duži rok pohranjivanja.

Veze s drugim stranicama

Ova politika privatnosti odnosi se na početnu stranicu domaćina Patrola.ba Navedene stranice mogu sadržavati veze s drugim davateljima usluga te se na njih ne odnosi ova politika privatnosti. Prilikom napuštanja internet stranice Patrola.ba molimo Vas da se upoznate s politikom privatnosti na svakoj internet stranici koja prikuplja osobne podatke.

Obavijest o promjenama i kontakt

Svaka promjena naše politike privatnosti bit će objavljena na početnoj stranici i na drugim mjestima za koje se smatra da su za to prikladna.

Saznajte više i kontaktirajte nas o svojim pravima: putem e-pošte: info@patrola.ba;

poštom: Origin d.o.o. Sarajevo, Kolodvorska 5, 71000 Sarajevo

Scroll to Top