Uslovi korištenja

Uslovi korištenja Patrola.ba

POSLJEDNJE AŽURIRANJE: 15. AUGUST. 2023

USLOVI KORIŠTENJA
Uslovi korištenja se određuju za interakciju između korisnika(posjetioca/klijenata) web stranice i Patrola.ba (Origin d.o.o, Kolodvorska 5, 71000 Sarajevo). Glavna Patrola.ba web stranica je sastavljena odrazličitih web stranica (pod-stranica) kojima upravlja Patrola.ba. 

Patrola.ba webstranica je dostupna za posjetu i interakciju putem informativnog sadržaja, dinamičkih web elemenata, ili različitih formi, a korištenje Patrola.ba web stranice od stranekorisnika bazira se na prihvatanju, bez modifikacije, svih uslova korištenja koji su predstavljeni ovdje. Patrola.ba i Origin doo nisu odgovorni za sadržaj uploadovanih slika, opisa, lokacije i svega ostalog što korisnik radi.

MODIFIKACIJA USLOVA KORIŠTENJA
Patrola.ba zadržava pravo da promjeni uslove korištenja pod kojima nudi i omogućava Patrola.ba web stranicu korisnicima i daiste uslove aplicira bez prethodne najave.

VEZE PREMA DRUGIM WEB STRANICAMA
Patrola.ba web stranica može sadržavati veze ili linkove prema drugim web stranicama koje nisu pod kontrolom Patrola.ba. Za takve web stranice Patrola.ba ne snosi odgovornost niti ima kontrolu po pitanju sadržaja, veza (linkova) na tim web stranicama i informacija uopšte. Patrola.ba omogućava veze sa eksternim stranicama u cilju eventualnih pogodnosti i dodatnih informacija koje mogu imati za korisnike Patrola.ba web stranice i eksternih web stranica.

NEZAKONITA ILI ZABRANJENA UPOTREBA NIJE DOZVOLJENA
Kao uslov korištenja, korisnik se obavezuje da Patrola.ba web stranicu, kompletan sadržaj, njene proizvode ili usluge neće koristiti u nezakonite ili zabranjene svrhe. Korisnik svojim direktnim ili indirektnim djelovanjem ne smije ni na koji način onemogućiti, preopteretiti, narušiti, usporiti i obezvrijediti funkcionisanje Patrola.ba, a također ne smije onemogućiti korištenje Patrola.ba drugim korisnicima. Korisnik ne može i ne smije koristiti bilo kakve informacije sa Patrola.ba izuzev onih koje su mu namjenski omogućene kroz Patrola.ba, Patrola.ba proizvode i usluge.

KORIŠTENJE KOMUNIKACIJSKIH USLUGA
Patrola.ba može sadržavati chat rooms, forume, personalne stranice, kalendare, stranice sa porukama ili druge komunikacione web stranice ili usluge koje su namijenjene korisniku kako bi imao mogućnost komunikacije sa jednom osobom ili većim brojem osoba javno putem web stranice i web komunikacijskih usluga.

Korisnik tokom korištenja bilo koje od komunikacijskih usluga neće:

  • Zlostavljati, klevetati, uznemiravati ili na drugi način kršiti prava javnosti i privatnosti za vrijeme korištenja Patrola.ba proizvoda i usluga.
  • Objavljivati neprimjerene, proste, klevetničke, nezakonite sadržaje, materijale i informacije.
  • Unositi sadržaj, vršiti upload datoteka, koje sadrži inforacije koje su zaštićene autorskim pravima (osim u slučajevima kada korisnik ima dozvolu, primjer: kupovna licenca).
  • Unositi, sadržaj, vršiti upload datoteka, koje sadrže viruse, korumpirani sadržaj, nezakonit sadržaj, materijale i informacije.
  • Unositi sadržaj, vršiti upload datoteka, koje sadrže viruse i korumpirane podatke koji mogu oštetiti komunikacijsku uslugu, Patrola.ba web site i kompjuter korisnika ili drugih korisnika.
  • Neovlašteno prikupljati podatke drugih korisnika, uključujući emai i ostale osobne podatke.
  • Falsificirati ili uništiti legalne notifikacije originalnih programa, software-a ili drugog     materijala ove vrste.
  • Koristiti komunikcijske usluge za samo promotorske ili druge promotorske radnje i aktivnosti.
  • Kršiti bilo koje zakonske akte. 

Patrola.ba zadržava pravo da pregleda materijal i informacije koje se koriste putem komunikacijskih usluga i da isti ukloni ukoliko je prekršena bilo koja od gore navedenih stavki.

Također, Patrola.ba zadržava pravo da korisniku koji je povrijedio pravila iz uslova korištenja zabrani korištenje Patrola.ba glavne web stranice, Patrola.ba proizvoda i usluga bez prethodnog upozorenja. Patrola.ba zadržava pravo da materijale i informacije objelodani ukoliko se ukaže zakonska potreba o službenom uvidu u pojedine informacije. Tokom korištenja komunikacijskih usluga potrebno je biti oprezan i ne davati osobne informacije o sebi ili svojoj djeci. Patrola.ba nije odgovoran za navedene informacije koje korisnici namjerno ili nehotice postavljaju u komunikacijskim uslugama, chat sobama, kontakt formama i slično.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

Ukoliko se desi da se u sadržaju web stranice pojavi gramatička, tipografska, ili pojedina konfiguracijska pogreška, istu ćemo detaljno pregledati i otkloniti kako bi sadržaj koji se nudi korisniku uvijek bio adekvatan i tačan u odnosu na ponuđene proizvode ili usluge. Informacije, sadržaj, slike, video sadržaj, savjeti koje dobijete putem Patrola.ba ne mogu biti adekvatni za Vaše osobne, medicinske, finansijske ili druge odluke i akcije i za takve trebate potražiti savjet od profesionalnih stručnjaka iz specifičnih polja djelovanja i profesija.

U najvećoj mjeri, u okviru važećeg zakona, Patrola.ba neće biti odgovoran za direktne ili indirektne slučajeve nastalih šteta, koje uključuju, ali nisu limitirane naštete gubitka podataka, gubitak profita (koji može biti povezan sa korisničkim korištenjem Patrola.ba kao korisnik-posjetioc), gubitak performansi web stranice, usporavanje web stranice, nedostupnost Patrola.ba proizvoda i usluga,nedostupnost aplikacija i software-a.

Patrola.ba ne snosi nikakvu odgovornost za sadržaj prijava ili drugih informacija koje su kreirali korisnici. Ne preuzimamo nikakvu zakonsku odgovornost za sadržaj koji postave korisnici. Korisnici su odgovorni za sve sadržaje koje objave na našoj web stranici ili putem naših usluga.

Patrola.ba ne kreira sopstveni sadržaj i prijave već se oslanja na one koje su kreirali naši korisnici. Mi smo platforma koja pruža mogućnost korisnicima da objave svoje prijave i druge informacije, ali ne snosimo odgovornost za tačnost, potpunost ili kvalitet sadržaja koji su kreirali korisnici.

Mi se trudimo da održavamo visoke standarde i da podržavamo pošteno i odgovorno ponašanje naših korisnika, ali ne možemo garantovati tačnost, potpunost ili kvalitet sadržaja prijava ili drugih informacija koje su kreirali korisnici.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili sumnji u vezi sa sadržajem koji je kreirao korisnik, slobodno nas kontaktirajte putem naše web stranice ili putem e-mail adrese navedene u ovim uslovima korištenja.

Ukoliko se iz bilo kojeg razloga ne slažete sa dijelom ili u cijelosti sa Uslovima Korištenja, možete svojevoljno prestati koristiti Patrola.ba web site, Patrola.ba proizvode i usluge. Također,ukoliko korisnik povrijedi pravila iz Uslova Korištenja, dijelom ili cijelosti,nehotice ili sa namjerom, Patrola.ba zadržava pravo da korisniku zabrani i onemogući pristup Patrola.ba web stranici i da uradi terminaciju korisničkih usluga bez prethodne najave.

Hvala što nam dajete mogućnost da ispravimo bilo koje pogrešne informacije koje možda pronađemo na našoj web stranici ili putem naših usluga. Mi ćemo se truditi da što je moguće brže reagujemo na vaše upite i ispravimo sve pogrešne informacije koje nam pošaljete na e-mail adresu info@patrola.ba. Molimo vas da nam u vašem e-mailu detaljno opišete gdje se pogrešne informacije nalaze i šta je točno pogrešno, kako bi nam bilo lakše da ih pronađemo i ispravimo.

Mi ćemo se truditi da odgovorimo na sva vaša pitanja i da vam pomognemo u svakom mogućem smislu. Hvala što koristite naše usluge i radujemo se što možemo biti od pomoći.

INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Sva intelektualna svojina na web stranici, uključujući sadržaj, dizajn i logotipe, zaštićena je zakonom. Bez naše izričite dozvole, ne smijete kopirati, distribuirati ili koristiti bilo koji dio intelektualne svojine sa web stranice u komercijalne svrhe.

Patrola.ba logotip, kao i ime je zaštićena u Institutu za intelektualno vlasništvo BiH pod nazivom “patrola” – http://reg.ipr.gov.ba/wopublish-search/public/trademarks?1&query=OFCO:BA#

KONTAKT

Origin d.o.o
Kolodvorska 5
71000 Sarajevo
info@patrola.ba 

Scroll to Top